Akutt hjelp

Nyheter

Ravema i unikt samarbete som skapar möjligheter

Publisert: 2018-11-05

Så beskriver Värnamo Kommun det samarbete som nu ligger i grunden då Smålands Tekniska Gymnasium övergår i kommunal regi där Finnvedens Gymnasium blir huvudman för utbildningen.

Programmet är ett unikt samarbete mellan Finnvedens Gymnasium och näringslivet där bl.a. Ravema är med som maskinleverantör och samarbetspartner i denna vidaresatsning. Syftet är att studenterna utbildar sig i en toppmodern industrimiljö med ledade maskinpark samtidigt som de står starkt rustade inför framtida jobb efter avslutad utbildning. Målet är att detta ska bli Sveriges absolut bästa industritekniska program.

”För Ravema är detta som ett mycket spännande och viktigt initiativ som en del av vår långsiktighet och engagemang och en del av vår Värdegrund. Vi vill vara med och ta ett samhälleligt ansvar med stöttning i viktiga projekt och för att bidra till  kompetensförsörjningen för både branschen och våra kunder. I Norge har vi sedan flera år flera bra och fina samarbeten med skolor, något som vi uppmuntrar och nu även blir en del av i Sverige,” säger Ravemas VD, Jörgen Fredsson.

I samarbetet är Ravema också medlem i den ekonomiska förening som stöttar detta industriprogram, syftet med föreningen är att integrera programmen mer mot näringslivet, att utveckla programinnehåll som hela tiden anpassas till marknadens och näringslivets behov, men också ett gemensamt engagemang och stötta elever före, under och efter utbildningen. Ravema har också installerat två helt nya Mazak‐maskiner för att säkerställa att eleverna har tillgång till den senaste tekniken, dessutom kommer Ravema hjälpa till med annan utrustning, seminarier, öppna hus etc. Kompetensförsörjning är en avgörande faktor för den framtida utvecklingen inom industri och teknik.

 

Senaste inläggen

Nyheter

Digitalt verktyg håller koll på maskinerna

Publisert: 2020-02-24

Handen på hjärtat – har du koll på det löpande underhållet av maskinerna? Ravema Smart Maintenance är det nya digitala verktyget som...

 

Les mer ›

Nyheter

Invitasjon: Måleseminar i Ravema

Publisert: 2020-02-11

Måleseminar 4-5 mars På Ravema BryneVelkommen på Måleseminar i Ravema’s demosenter på Bryne. Vi kommer under to dager å vise dere de...

 

Les mer ›