Akut hjälp

Mazak automation

6-axliga robotar

Alla har vi säkert sett en klassiskt robotarm som plockar i och ur detaljer ur en maskin. Detta är vad vi kallar 6-axliga robotar. Dessa robotar möjliggör en större flexibilitet då de arbetar med fler axlar, större arbetsområde, enkel omprogrammering och kollaborativa möjligheter. När roboten plockar råämnet kan man använda mönsterläggningssystem eller robotvision.

Mönsterläggningssystem

Vid mönsterläggning krävs att detaljen eller råämnet alltid finns på en förutbestämd plats, antingen genom ett givet mönster eller på en palett med en given nollpunkt.

Robotvision

Robotvision används vid maskinbetjäning för att guida roboten rätt och hitta detaljerna. Systemet använder en kameralösning som läser av detaljernas positioner och kräver inte förprogrammerade mönstersystem eller perfekta geometrier. Lösningen är flexibel såväl vid småserieproduktion som volymproduktion och detaljen läses in en gång i systemet för att kameran sedan ska kunna identifiera och hantera den. De lösningar vi främst jobbar med 2D-vision och 3D-vision beroende på applikation.

2D-vision

Identifierar detaljerna i X- och Y-axeln samt rotationsvinkeln. Systemet ger robotkoordinater för hantering av detaljer och passar för gods och produkter som ligger i ett plan i pall eller på ett transportband.

3D-vision

Indentifierar detaljerna i X- och Y-axeln, men även i Z-axeln. Detta ger en möjlighet att identifiera djupet i detaljen och avgöra hi vilken nivå detaljen ska plockas av roboten. Lösningen passar för detaljer med mer komplex geometri och detaljer som ligger strukturerat i flera nivåer, exempelvis lastat i en pall.

Samarbetspartners inom 6-axliga robotar

Vi samarbetar med marknadsledande systemintegratörer som kan erbjuda robotar från de allra flesta fabrikaten.

 

 

Jag vill ha en prisuppgift Mer information om 6-axliga robotlösningar
Kontakta mig för mer info

Tomas Wilson

Säljare

Mitt Väst

Tel: 0370-488 66

E-post: towi@ravema.se

Klas Ellbin

Försäljningschef Maskiner

 

Tel: 0370-488 34

E-post: klel@ravema.se

Per-Ola Karlsson

Säljare

Södra/Sydöstra Sverige

Tel: 0370-488 59

E-post: peka@ravema.se

Per Olofsson

Säljare

Norra Sverige

Tel: 0370-488 64

E-post: peol@ravema.se

Kristin Alexandersson Rohdin

Försäljningschef Automation

 

Tel: +46370-489 24

E-post: krar@ravema.se