Akut hjälp

Nyheter

Antalet elever på Industritekniska programmet ökar

: 2020-10-02

Vi på Ravema älskar utveckling och framtiden! Därför är det så roligt att se att intresset ökar för industritekniska utbildningar, framtida arbetskraft som verkligen behövs. Vi har jobbat hårt med att nå ut till ungdomar och ge dem en bredare förståelse i hur dagens industrijobb fungerar och att det faktiskt är en bransch som skriker efter kompetens. En bransch som har digitaliserats och utvecklats i en mycket spännande riktning. Att det för många kan vara en framtidsbransch med stor potential och ett arbetsliv som bidrar med enormt mycket till samhället.

För oss är det då extra kul att se att intresset för industritekniska utbildningar ökar och inte minst i Ravemas partnerskola Finnvedens Gymnasium. Ravema är med i utbildningen och bidrar med högteknologiska Mazak-maskiner, verktyg och kompetens för att studenterna ska stå rustade inför framtiden på bästa tänkbara sätt. På skolan finns två Mazak-maskiner installerade, en femaxlig Variaxis j500 och en QT 250MSY svarv, den allra senaste tekniken och kunskapen ger dem ett stort försprång inför deras kommande arbetsliv.

Industritekniska programmet på Finnvedens Gymnasium i Värnamo har inför starten av läsåret hela 19 nya elever och totalt i programmet går det 50 elever! Riktigt glädjande nyheter som ger oss bekräftelse på att tillsammans kan vi alla hjälpas åt och bygga en konkurrenskraftig svensk industri.   

 

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›