Akut hjälp

Nyheter

Antalet elever på Industritekniska programmet ökar

: 2020-10-02

Vi på Ravema älskar utveckling och framtiden! Därför är det så roligt att se att intresset ökar för industritekniska utbildningar, framtida arbetskraft som verkligen behövs. Vi har jobbat hårt med att nå ut till ungdomar och ge dem en bredare förståelse i hur dagens industrijobb fungerar och att det faktiskt är en bransch som skriker efter kompetens. En bransch som har digitaliserats och utvecklats i en mycket spännande riktning. Att det för många kan vara en framtidsbransch med stor potential och ett arbetsliv som bidrar med enormt mycket till samhället.

För oss är det då extra kul att se att intresset för industritekniska utbildningar ökar och inte minst i Ravemas partnerskola Finnvedens Gymnasium. Ravema är med i utbildningen och bidrar med högteknologiska Mazak-maskiner, verktyg och kompetens för att studenterna ska stå rustade inför framtiden på bästa tänkbara sätt. På skolan finns två Mazak-maskiner installerade, en femaxlig Variaxis j500 och en QT 250MSY svarv, den allra senaste tekniken och kunskapen ger dem ett stort försprång inför deras kommande arbetsliv.

Industritekniska programmet på Finnvedens Gymnasium i Värnamo har inför starten av läsåret hela 19 nya elever och totalt i programmet går det 50 elever! Riktigt glädjande nyheter som ger oss bekräftelse på att tillsammans kan vi alla hjälpas åt och bygga en konkurrenskraftig svensk industri.   

 

Senaste inläggen

Nyheter

Hemma hos Weland AB

: 2022-01-18

Häng med när Lisa och Johan besöker Weland AB! Här i del 1 kikar de närmare på Welands maskinpark och hur de arbetar med nollpunktsystem.I...

 

Läs mer ›

Nyheter

Ny försäljningschef till Ravemas verktygsavdelning!

: 2022-01-12

Vi på Ravema kan gladeligen välkomna Jakob Thituson som ny försäljningschef för området handverktyg och förnödenheter. Jakob är 35 år...

 

Läs mer ›