Akut hjälp

Nyheter

BlechExpo - en styrkeuppvisning för Mazak Optiplex Nexus 3015 Fiber

: 2019-11-22

PreviewG är designat för att vara lättanvänt med en 19” touchskärm och samtidigt ge operatören all information som behövs på ett överskådligt sätt.

Den har även en rad smarta funktioner för att optimera skärresultaten och minska gas och el förbrukning, samt minska underhållskostnaderna så som Beam Diamter Control som säkerställer en stabil skärning i både tunna och tjocka material mm.

Maskinen är även utrustad med en helt ny funktion där man kan med hjälp av vision teknik söka rätt på ex en restplåt man vill använda och därefter nesta detaljer på den, den tar då hänsyn till restplåtens utformning och hål helt automatiskt.

Maskinen på mässan har ett CST automations system. Det är ett torn med 8 platser för både råmaterial och färdiga plåtar, maximal lastkapacitet är 3 000 kg på varje plan. Den är utrustad med sugkoppar och gaffel för in och utlastning.

OPTIPLEX NEXUS 3015 FIBER 6.0 kW är förberedd för Industry 4.0 som alla Mazaks lasrar.

Mazak iSMART Factory Solution är baserad på över 36 år av Mazaks branschledande erfarenhet. Från och med 1981 med FMF Factory, 1987 CIM Factory och 1998 Cyber Factory. Mazak iSMART Factory Solution fortsätter Mazaks tradition för ledande innovation inom fabriksnätverk och automatisering.

Grunden för Mazak iSMART Factory Solution är det industriella Internet of things (IIoT). IIoT är en del av ett större koncept som kallas internet of things (IoT).

Detta är ett nätverk av smarta datorer, enheter och objekt som samlar in data och delar det.

Data som samlas in sparas i molnet som samlar all information och delar tillbaka den med slutanvändaren. Mazak iSMART Factory Solution använder programvara för att analysera produktionen och presentera den visuellt i realtid istället för att använda historiska data. Istället för att granska data som är en vecka eller en månad gammal, tillåter Mazak iSMART Factory Solution att produktionsproblem direkt kan upptäckas och tas upp, vilket förbättrar produktionseffektiviteten.

Med Smooth Monitor AX-programvara läser vi data direkt från verkstadsgolvet och kan presentera dem i ett visuellt format. Denna teknik har gjort det möjligt för kunderna att öka produktiviteten med 10% till 50%.

Huvudskärmen för Smooth Monitor AX fungerar som larmanalysator, driftsanalys och lagrad historik kan användas för att säkerställa maximal produktivitet för utrustningen som övervakas. Användargränssnittet sammanfattar fullt ut det aktuella tillståndet för varje maskin. Härifrån kan data som program som körs, stillestånd och lasereffektinställningar visas i realtid mm.

Ni kan läsa hela reportaget från Blech Expo på Mekpoint: https://mekpoint.com/reportage/blechexpo-en-styrkeuppvisning-i-teknik-med-bredd-och-spets

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›