Akut hjälp

Nyheter

Helt ny kompakt 5-axlig vertikal fleroperationsmaskin – CV5-500

: 2020-02-27

Mazak har lanserat en helt ny 5-axlig modell, en maskin med möjlighet till simultan 5-axlig bearbetning. En maskin framtagen för både nya och gamla kunder som tittar på 5-axlig bearbetning samt de som redan har 5-axliga maskiner och tittar på något nytt.

Den helt nya CV5-500, som Mazak tagit fram, har ett konkurrenskraftigt pris som gör den perfekt för bland annat underleverantörer och nystartade företag.

Maskinen är på många sätt unik i sitt slag med sin snabbhet och styva konstruktion sammantaget ger detta en maskin med hög tolerans och stabilitet.

CV5-500 är designad med lättillgänglighet och ergonomi i fokus, utan att för den skull kompromissa med automationsmöjligheter. Maskinen kan med enkelhet integreras med en stor mängd automationslösningar. Med möjlighet att ladda detaljer med robot på sidan av maskinen ger detta möjlighet för operatören att ha framsidan av maskinen fri.  

Maskinen är en av de mest kompakta 5-axliga maskinerna på marknaden vilken gör den till det perfekta valet för underleverantörer eller verkstäder där golvytan är begränsad. Vid utvecklingen av underhållsområdet har man tänkt mycket på att minimera ytan, så som för oljor och fett för daglig kontroll är detta samlat på ett ställe, kylvätsketanken och spåntransportören kan enkelt dras ut från maskinens front för att förenkla underhållet av transportör och tank samt av maskinen.

Som standard har maskinen ett verktygsmagasin med plats för 30 verktyg, men kan också fås med magasin för 48 verktyg, verktygsväxlingen är extremt snabb med endast 1,3 sekunder för verktygsbyten.  

Kort och gott är maskinen en riktigt bra instegsmodell från Mazak som är lättopererad och har en mycket konkurrenskraftig prisbild. Vill ni veta vet om maskinen, då är vi alltid redo att hjälpa dig med frågor och funderingar.

Vill du veta mer om maskinen eller få kontakt av en säljare, fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort >>

 

Senaste inläggen

Nyheter

Hemma hos Weland AB

: 2022-01-18

Häng med när Lisa och Johan besöker Weland AB! Här i del 1 kikar de närmare på Welands maskinpark och hur de arbetar med nollpunktsystem.I...

 

Läs mer ›

Nyheter

Ny försäljningschef till Ravemas verktygsavdelning!

: 2022-01-12

Vi på Ravema kan gladeligen välkomna Jakob Thituson som ny försäljningschef för området handverktyg och förnödenheter. Jakob är 35 år...

 

Läs mer ›