Akut hjälp

Nyheter

Hoffmann Group presenterar katalogen 2021/2022!

: 2021-08-05

Den nya utgivningscykeln kommer minska pappersförbrukningen med 1000 ton per år!

München den 29 juni 2021 – I samband med publiceringen av katalog 2021/2022 meddelar Hoffmann Group att man ändrar den tidigare årliga lanseringen av en ny katalog till en tvåårig utgivningscykel. Förlängningen av användartiden för den tryckta utgåvan, som många kunder kallar ”den oranga bibeln”, kommer att minska pappersförbrukningen med cirka 1000 ton per år, och dessutom undvika koldioxidutsläpp från transport. Den nya 2021/2022-katalogen erbjuder ett omfattande utbud av kvalitetsverktyg, arbetsplatsinredning, förvaring och personlig skyddsutrustning, som tillsammans uppgår till mer än 86 000 artiklar. Den nya katalogen lanseras den 1 augusti 2021, då kommer alla artiklar (även skärande och hållande) finnas tillgängliga i vår web – shop www.hoffmann-group.com. Totalt är cirka 110 000 artiklar redo för omedelbar leverans från lager.

Martin Reichenecker, Försäljnings- och marknadschef på Hoffmann-Group förklarar: ”Vi frågade våra kunder om de kunde acceptera en längre användningstid för katalogen, så att vi kunde förbättra vårt ekologiska fotavtryck. Förslaget välkomnades med en klar majoritet. Vi är mycket nöjda med att våra kunder stöder vårt hållbarhetsinitiativ. Vi kommer att använda de resurser som släpps för att vidareutveckla våra digitala kanaler, så att vi kan erbjuda våra kunder en ännu bättre service" 

Hoffmann Group-katalogen 2021/2022 innehåller produkter från ca. 500 olika tillverkare av välkända varumärken, tillsammans med Hoffmanns egna varumärken GARANT och HOLEX bidrar till en nästan komplett katalog. De flesta av de nya artiklarna (39%) finns i delen "bearbetning och fastspänningsteknik". Till exempel har vi produktfamiljen ”GARANT Master”, som samlar verktyg för högpresterande bearbetning, utökats till att omfatta deras första solida hårdmetallborr för mikroprecisionsbearbetning. Den nya GARANT Master Steel MICRO utvecklades för mycket hög precision och stabilitet i kombination med bästa möjliga prestanda; den erbjuder en imponerande lösning för invändig högtryckskylning.

Utbudet av 'handverktyg och mätverktyg' har utökats ytterligare: Bluetooth-kompatibla verktyg från produktfamiljen Hoffmann Group Connected Tools (HCT), som trådlöst överför mätdata till en PC eller till HCT-appen på en smartphone är särskilt intressanta. Den växande HCT-familjen inkluderar GARANT HCT digitala skjutmått, HCT-djupmätare och GARANT HCT elektroniska momentnycklar. Mätverktyg från Sylvac SA och Bowers Group kan också användas tillsammans med appen. Andra tillverkare har redan uttryckt intresse för att integrera sina produkter i HCT-appen.

Avsnittet ”personlig skyddsutrustning” har också vuxit kraftigt. Detta svarar i år för cirka en tredjedel av de nya produkterna. Även inom arbetsplatsinredning och förvaring har utbudet vuxit kraftigt, cirka 500 nya attraktiva produkter har lagts till inom dessa områden.

Oavsett om det är inom bearbetning, fräsning, borrning, svarvning, fastspänning, mätning, slipning, handverktyg, arbetsplatsinredning eller personligt skydd - i Hoffmann katalogen kan företag hitta vad de letar efter och kan få allt från en enda källa.

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›