Akut hjälp

Maskinprogram - Mazak

Laser­maskiner

Hög hastighet, hög noggrannhet med oöverträffad produktivitet

Yamazaki Mazak började tillverkningen av laserskärmaskiner redan på 80-talet. Ända sedan dess har fokus legat på tillverkning av de mest tekniskt avancerade maskinerna som finns på marknaden och som är kapabla att skära tunna såsom tjocka material, kubformade detaljer och rör-/profilmaterial. Allt detta görs med en enormt hög hastighet och hög noggannhet genom de senaste verktygen, mjukvarorna och fokus på en ergonomisk maskindesign. Alla lasermaskiner från Mazak tillverkas i Japan, under jord, för att säkerställa kvalitet och produktivitet. Hela fabriken är ett stort renrum, vilket minimerar risken för dammpartiklar på speglar och optik.


2D-Laser

Mazaks 2D-laser har utvecklat en ny och mycket effektiv DDL-teknik (Direct Diod Laser) som är kratfullare, 15% snabbare i alla material samt mer energieffetiv än sina konkurrenter. Utöver DDL-maskinerna har vi också Mazaks Fiber-laser samt CO2-laser som båda är mycket effektiva. Valet av teknik beror på vilket användningsområde maskinen är tänkt till. Vi hjälper dig gärna att hitta den bästa lösningen för ert företag. Alla Mazaks laser-maskiner har en stomme som är helgjuten i ett enda stycke, vilket säkerställer kvalitet och hållbarhet.


3D-Laser

Mazaks 3D-laser har teknik för att skära komplexa detaljer fast med bibehållen enkelhet i programmering samt användargränssnitt. Tack vare teknikologin kan dessa maskiner kombinera 2D- & 3D-skärning såväl som pressade detaljer samt rör & profiler.


Rörlaser

Det unika med Mazaks rörlaser är att den fungerar som en 3D-laser, vilket innebär att skärhuvudet är rörligt och kan skära de mest komplexa profilerna med greppassning. Maskinen hanterar rör med en ø400mm och en längd upp till 15 meter, tack vare möjligheten att gänga direkt i maskinen kan man få ut en färdig produkt - från råmaterial till färdig produkt i ett enda tempo.

 

Ladda ner och titta i lugn och ro: Översikt Laserteknik

Vad bör du tänka på inför köp av lasermaskin? Vår specialist Stefan Börjesson har satt ihop de viktigaste punkterna att ta i beaktning: Ladda ner dem här >>

 

Kontakta mig för mer info

Per-Ola Karlsson

Säljare

Södra/Sydöstra Sverige

Tel: 0370-488 59

E-post: peka@ravema.se

Klas Ellbin

Försäljningschef Maskiner

 

Tel: 0370-488 34

E-post: klel@ravema.se

Per Olofsson

Säljare

Norra Sverige

Tel: 0370-488 64

E-post: peol@ravema.se

Tomas Wilson

Säljare

Mitt Väst

Tel: 0370-488 66

E-post: towi@ravema.se