Akut hjälp

Nyheter

Mätseminarium i vårt democenter på Bryne i Norge

: 2020-03-09

Under förra veckan anordnade Ravema i Norge öppet hus i vårt democenter på Bryne. Temat för det öppna huset var digitala mätlösningar, både för verkstadsgolvet, mätrummet och arbetsplatsen.

De 60 besökarna fick se uppkopplade skjutmått, höjdmått och micrometer från TESA, koodinatmätlösningar för produktionsgolvet från Wenzel och optiska mätlösningar från Jenoptik. Utöver produktdemonstrationerna hade vi teoretiska delar där vi gick in på djupet i möjlighterna med dessa mätlösningar och hur dessa kan förenkla vardagen och förbättra kvaliteten på de tillverkade produkterna.

Vi visade bland annat:

Wenzel SF87 - Mätning med hög noggrannhet direkt på verkstadsgolvet. Hur det går till och hur man säkerställer maskinen för temperaturskillnader.

Jenoptik Opticline - Optisk mätning av svarvade detaljer. Snabbt och enkelt med möjlighet för automatiserade processer.

TESA Digitala handmätdon - Med direktkoppling till din datorn via Bluetooth. Förenkla processerna med uppkopplade handmätdong och läs in resultatet direkt utan mellan hand.

Utöver detta visade vi också en Mazak Integrex i300 som vi körde demodetaljer i. 

Har ni vägarna förbi Stavanger/Bryne i Norge? Hör av er till oss så anordnar vi en visning av vårt toppmoderna och nya democenter!

 

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›