Akut hjälp

Nyheter

Ny 5-axlig teknik från Mazak - Variaxis C600

: 2020-05-28

Yamazaki Mazak presenterar en ny högprecisions simultan 5-axlig vertikal bearbetningsmaskin - Variaxis C-600, anpassad för en mängd olika branscher, inklusive flyg- och fordonsindustrin. 

C-600, som är efterföljaren till den mycket framgångsrika Variaxis j-600/5X, har en konkurrenskraftig prisbild för att ge en så högpresterande och kostnadseffektiv 5-axlig lösning som möjligt.

Maskinen kännetecknas av sin mycket flexibla prestanda utan att kompromissa på stabilitet. Det är en kompakt maskin, som kan bearbeta arbetsstycken upp till 730 mm i diameter, 450 mm i höjd med en vikt på 500 kg.

Design med stort bearbetningsområde och en kraftig konstruktion med 600 mm bord supportad med vagga och drivning med ”Roller Gear Cam” för B- och C-axlarna. C-600 har utmärkt prestanda med snabbtransport på 42 m/minut i X-, Y- och Z-axlarna samt en spån-till-spån tid på bara 4,5 sekunder för att reducera övrig tid och total cykeltid.

Vad som också är spännande är att nya Variaxis levereras med ett brett utbud av olika tillbehör som gör det möjligt för användaren att konfigurera C-600 för att matcha sina specifika behov.

Maskinens kraftiga spindel kan utföra tuff bearbetning i stål men även höghastighetsbearbetning av andra icke-järnhaltiga material såsom bl.a. aluminium eftersom den kan konfigureras med fyra olika spindelalternativ.

Dessa sträcker sig från 12 000 varv standardspindel upp till en 15 000 varv spindel med högt vridmoment eller 18 000 varv höghastighet och 20,000 varv högeffektspindel som alternativ. Dessutom har den nya Variaxis ett verktygsmagasin med 30 verktyg som standard, komplett med dubbelarms verktygsväxlare som drastiskt minskar spån-till-spån tiden. I tillägg till standardspecifikationen finns även 60, 90 och 120 verktygsmagasin som alternativ.

C-600 kan även utrustas med Mazaks SmoothAi spindel med adaptiv AI kontroll (patentsökt) som minskar frässpindelns bearbetningsvibrationer genom intelligent teknik, baserad på feedback från sensorer inbyggda i maskinen.

Moduluppbyggnaden hos C-600 sträcker sig också till de olika skärvätskepaket som finns tillgängliga för olika applikationer upp till 70 bars tryck. Dedikerade stål-, aluminium-, komposit- och bearbetningspaket för gjutgods finns också som alternativ.

Såväl som utmärkt access och ergonomi har Variaxis C-600 utvecklats för att enkelt integreras med olika automationslösningar såsom MPP (Multi Pallet Pool) och Palletech. Tillval som automatisk sidodörr och förberedelse för hydrauliska och pneumatiska fixturer finns också tillgängliga för att stödja skräddarsydda automationsprojekt med industrirobotar.

Integrationen av automationslösningar är ytterligare förbättrad med nya Smooth RCC (Robot Cell Controller) med avancerade tillägg, såsom verktygs- och fixturkapacitetskontroll, verktygs- och fixturinställning, samtidigt som Robot Setup Assist möjliggör effektiv programmering av roboten i samma koordinatsystem som maskinen.

Maskinen är utrustad med SmoothAi, Mazaks nya intelligenta artificiella styrsystem med inbyggd inlärningsförmåga som ständigt förbättra maskinens prestanda. Smooth Machining Configuration Plus gör det möjligt för operatörer att enkelt justera funktioner såsom cykeltid, ytjämnhet och bearbetningsform i styrsystemet för det aktuella materialet.

Detta är särskilt effektivt för komplexa arbetsstycken där konturelement är definierade i små inkrement. Individuella inställningar kan sparas och lagras så att de enkelt kan användas för framtida bearbetningar.

Smooth Project Manager möjliggör också enkel hantering av data som krävs för att köra bearbetningsprogram såsom verktygsdata, fixturer, koordinater, parametrar och detaljers 3D-modeller.

Förbättrad bearbetningsnoggrannhet garanteras av den nya Ai Thermal Shield-funktionen, som använder algoritmer för att automatiskt bestämma kompenseringsnivån som behövs baserat på temperaturförändringar.

Vill du veta mer om maskinen eller få kontakt av en säljare, fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort >

 

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›