Akut hjälp

Nyheter

Ny spännande teknik på väg in hos Ravema.

: 2020-11-26

Tekniken för kylning av verktyg utvecklas hela tiden. Ravema ingår avtal med den amerikanska tillverkaren Fusion Coolant, som tillverkar lösningar för verktygskylning med kolsyra.

”Vi är stolta över vårt nya samarbete med Ravema. Deras djupa tekniska kunnande och enastående rykte i branschen när det kommer till kundservice är en perfekt matchning för Fusions Pure-Cut-Teknik”, säger Brian Ahlborn, CEO på Fusion Coolant.  

Pure-Cut och PureCut+ arbetar utan skärvätska, istället används koldioxid som kyler verktygen effektivt, det ger en avsevärt längre livslängd på verktygen med bättre spånkontroll, särskilt vid bearbetning i tuffa material. Slutresultatet blir detaljer med bättre renhet och enklare rengöringsprocess vid exempelvis tillverkning av medicinsk utrustning.

”Vi är mycket glada över att kunna erbjuda denna teknik som vi ser kompletterar våra maskiner på ett fantastiskt sätt. Fördelen är att det går att kombinera bearbetningen med koldioxidkylning eller skärvätska i samma operation, anpassat till vad som fungerar bäst för respektive bearbetning,” säger Per Selskog, Affärsområdeschef på Ravema och fortsätter. ”Vi lanserade denna produkt för ett par veckor sedan på den norska marknaden, vilket gav en enormt fin respons och många som intresserade sig för lösningen.”

Pure-Cut och PureCut+ från Fusion Coolant är enkel att installera och fungerar på samtliga av Mazaks maskinmodeller, såväl nya som tidigare modeller, med bibehållen garanti och support. Med snabbare bearbetningshastighet och längre livslängd på verktygen blir lösningen ett revolutionerande komplement till Ravemas kunder.

Om Fusion Coolant
Fusion Coolant System’s är specialister inom verktygskylning med koldioxid i verktygsmaskiner. Företaget startades 2016 och växer snabbt med installationer över hela världen. Med patenterade lösningar för vätskefri verktygskylning har de flertalet olika miljöcertifieringar i sina unika produkter. Fusion Coolant har sitt högkvarter i Canton, Michigan med Europakontor i Lyon, Frankrike. www.fusioncoolant.com

 

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›