Akut hjälp

Om oss

Om oss

Ravema - Ledande Partner till nordisk industri

Ravema är en ledande partner till nordisk industri och erbjuder kompletta lösningar för produktionsutrustning, verktyg, mätteknik, automation, marknadens mest kompletta service och eftermarknad. Vi ser vår roll i framtiden som en viktig del av industrins ökade produktivitet. Vårt mål är att skapa mervärde för våra kunder, anställda och för samhället vi verkar i. Detta gör vi genom vår spetskompetens, partnerskap och våra helhetslösningar tillsammans med våra ledande leverantörer - detta mervärde bidrar till industrins framtida konkurrenskraft.

Ravema finns i Sverige, Norge och Finland med huvudkontoret i Värnamo i centrala Småland där också vårt unika Teknikcenter finns med utställning av nyheter och demonstrationer av våra produkter året om. I Norge har vi ett kontor i Drammen samt en filial/democenter utanför Stavanger och i Finland med huvudadressen i Tammerfors. Våra medarbetare finns nära dig som kund och utgår från den regionen som man bor i. Vår kompetensplattform är långsiktigt uppbyggd i hela organisationen, vi har lyckats skapa en spetskompetens inom våra produktområden eftersom vi representerar få men ledande leverantörer.
 

Vår Vision

Ravemas vision är att vara: "Nordens ledande partner till industrin avseende produktionsutrustning, processkompetens, verktyg och tillhörande eftermarknad."


Vår Historia

Ravemas över 100-åriga historia tar oss tillbaka ända till 1912 när Fabrikör Niklasson grundade det som då kom att kallas Svenska Maskinaffären. Företaget inriktade sig på cykel och bilförsäljning. Affärerna blomstrade och företaget utvecklades mycket under 20-, 30- och 40-talen. Under 1944 såldes Svenska Maskinaffären och den nya ägaren hade ett fast mål, att bli en pålitlig partner med de allra senaste produkterna. Den första verktygskatalogen lanserades under 50-talet och 1962 firade företaget redan 50 år. I samband med jubiléet lanserades ytterligare en ny katalog och denna gång med det viktiga produktområdet - maskiner för industrin. Katalogen var på 400 sidor och antalet hyllmeter på lagret i Värnamo uppgick till hela 2km!

Under 1970-talet kom Japan till Värnamo i Småland, Svenska Maskinfabriken AB blev generalagent för Mazak. Ett tydligt tecken på marknadspositionen och på framåtandan i företaget, man växte och byggde nya lokaler på industriområdet Margretelund i Värnamo, samma adress företaget ligger på idag. Under början av 80-talet byggdes lokalerna ut i etapper och ett nytt namn började florera i dokument och broschyrer - RAVEMA - och 1985 blev det officiellt, Ravema var här för att stanna.

1990-talet blir händelserikt för Ravema, företaget blir en del av Liljedahl Group i och med köpet av Bengt Liljedahl 1993, samtidigt som Ravema nu också börjar satsa på den Norska marknaden. I början på 00-talet blir Ravema skapar Ravema ytterligare konkurrenskraft när Tyska Hoffmann Group inleder samarbete och Ravema får tillgång till Hoffmanns omfattande sortiment av verktyg, som komplement till maskinförsäljningen.

Resan som började med cykelförsäljning har idag utvecklats till att Ravema är en av nordens ledande industripartners när det kommer till maskiner för bearbetande tillverkning, verktyg, automation och service. Idag är Ravema en del av Pronect, som är en grupp av oberoende företag som sysselsätter mer än 350 personer. Pronect driver industrin framåt genom att sammankoppla teknik och kompetens för att tillföra mervärde. Pronect har sitt huvudkontor i Värnamo, Sverige och finns i sju länder i Norden och Baltikum. Med över 7000 branschkunder har Pronect en årsomsättning på över 1,3 miljarder SEK. Pronect är en del av familjeägda Liljedahl Group. Värdegrunden är för Ravema är en viktig hörnsten i företagskulturen - Förtroende, Engagemang och Hållbarhet ska alltid vara en del av våra beslut och vårt sätt att arbeta, både internt och gentemot våra kunder samt marknaden - vi ska vara stolta över att vara en del av Ravema och våra kunder ska också få nytta av denna stolthet och kunskap.

Du kan läsa hela vår värdegrund här >>

Snabba fakta

Grundades: 1912

Omsättning: ca. 640 miljoner SEK

Antal anställda: ca. 130

Antal maskinimplementationer: 5000
 

Kvalitetscertifikat

Vi är certifierade enligt ISO 9001 2015, du hittar vårt certifikat här >>

Företagspresentation