Akut hjälp

Nyheter

Ravema blir återförsäljare åt MiR i Sverige och Norge

: 2020-04-02

Ett samarbete som stärker installationen av avancerade robotlösningar i Sverige och Norge blir nu verklighet. Ravema och Mobile Industrial Robots (MiR) har just signerat ett återförsäljaravtal som innebär att Värnamo-baserade Ravema blir en ny återförsäljare av MiRs mobila robotlösningar på den svenska och norska marknaden.

Sedan starten 1912 har Ravema blivit kända för att erbjuda värdebaserade lösningar till sina kunder inom ett brett spektrum av industriprodukter och ses som en stark partner inom leverans av produktions- och automationslösningar till företag i Norden. Ravemas kundbas täcker industriföretag (se presentation av Ravema)

MiR är välkända för att vara en etablerad spelare på den växande internationella robotmarknaden. MiRs användarvänliga och säkra autonoma robotlösningar används för att automatisera intern transport i olika industrier och bidrar till en förbättrad produktivitet.

Både Ravema och MiR upplever en ökad efterfrågan på flexibla automationslösningar från en stor variation av företag och branscher. Med Ravemas starka marknadsnärvaro och goda rykte i Sverige och Norge, kommer de bli en stark spelare för att leverera MiRs robotlösningar på dessa marknader.

Med produkterna från MiR kommer vi utöka vårt erbjudande och möjligheterna att hjälpa våra kunder med att hitta den bästa automationlösningen för deras interna logistik. Tekniken är väldigt spännande och erbjuder samtidigt flexibla lösningar som passar för väldigt många typer av företag och branscher,” säger Alexander Olander, Business unit manager på Ravema.

Marknaden för våra mobila robotar ökar, både globalt och här i Sverige och Norge. Vi ser en stor potential i medelstora, stora och multinationella företag som önskar att optimera sina processer kring intern logistik. Med Ravema introducerar nu MiR en stark distributör som kan hjälpa oss att nå ut till den stora potentialen som svenska och norska marknaderna erbjuder. Ravema har ett brett spann på olika kunder och de har en stark erfarenhet av andra automationslösningar. Vi är säkra på att detta är en väldigt bra matchning och vi ser fram emot ett starkt samarbete,” säger Jakob Møhl Bebe, Sales Director på MiR.

Om MIR
Mobile Industrial Robots (MiR) utvecklar och marknadsför branschens mest avancerade linje av samarbetande och säkra självkörande mobila robotar, som snabbt, enkelt och kostnadseffektivt hanterar intern logistik för att frigöra personal. Hundratals mellanstora till stora multinationella tillverkare och logistikcenters, tillsammans med sjukhus runt om i världen, har redan installerat och använder MiRs robotar. MiR har snabbt etablerat ett globalt distributionsnätverk i fler än 60 länder, med regionkontor i New York, San Diego Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo och Shanghai. Företaget grundades av erfarna danska robotspecialister och har sitt huvudsäte i Odense, Danmark. Företaget köptes 2018 av Teradyne – ledande leverantör av automatiserad testutrustning. För mer information: www.mobile-industrial-robots.com.

 

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›