Akut hjälp

Nyheter

Ravema på EMO mässan 2021!

: 2021-10-12

Vi har äntligen fått åka på mässa igen! Efter lång frånvaro var det minst sagt roligt att återigen få träffas fysiskt och uppleva EMO mässan i Milano. Årets mässa hade färre utställare och besökare än under normala omständigheter, trots detta så var stämningen på topp. På plats var vi totalt var vi 18 st representanter från Ravema med ca 40 st medföljande kunder från Sverige och Norge. Nedan kan ni läsa mer om de leverantörer vi besökte och om några av de produkter vi fick möjlighet att ta del av på plats.

Full aktivitet i Mazaks monter
Intresset för Mazaks maskiner var som vanligt stort och det var full aktivitet i Mazaks omfattande monter. De visade 12 maskiner, varav 5 nya vilket minst sagt väckte besökarnas intresse. Våra säljare och partners fick bl.a. ta del av 2 nya vertikala fleroperationsmaskiner, VCN och VCE. Samt en ny serie svarvar vid namn QTE, som visades upp tillsammans med det nya styrsystemet Ez. Det bjöds på demokörningar i alla maskinerna. Mazak visade även Mazak Integrex i450 HST och i250 HST. Den sistnämnda är utrustad med ett stödlager i undre revolvern för komplett bearbetning av till exempel axeldetaljer. Vidare visades 3 vertikala 5-axliga maskiner med automation, CV 5 500, Variaxis i 300 AWC och Variaxis C600.


 

Mazak satsar hållbart!
Som utlovat visade Mazak upp ett fokus på miljömedveten tillverkning med hjälp av till exempel funktioner och displayer för mätning av energiåtgång och digitala tjänster för att enkelt kunna mäta sin energianvändning och CO2-påverkan. Gemensamt för samtliga av Mazaks nya maskiner är att de ska bli mer effektiva och energisnåla samt ha ett lägre behov av oljor och fett.

Utöver mer klimatsmarta processer har Mazak fortsatt att utveckla sina smarta automationslösningar. Man visar bl.a. upp nya Ez loader, en flyttbar Colobrativrobot med visionsystem. 

 

Mazak I Connect
En spännande nyhet som uppmärksammades under mässan är Mazaks nya molntjänst ”Mazak i Connect”. Detta är ett molnsystem som ger användarna möjlighet att samla information om maskinerna till exempel serviceinformation, manualer, program etc. Systemet öppnar också upp för möjligheten att se sina maskiner i realtid (monitoring) och via teamviwer kan detta även göras utanför verkstaden.

Vår leverantör Wenzel var även på plats och visade upp delar av sitt program på mässan. 

 

Även verktygssidan var full av nyheter

Elbo Controlli
Våra säljare på verktygsavdelningen med kunder fick en guidad tur i Elbo Controllis monter av Lucio Ferrero, försäljningschef på Elbo. Där fick de bland annat ta del av en fullt styrd förinställare, E68LA MUST, som var en av Elbos stora nyheter som visades upp på mässan.

 

OML
Även vår leverantör OML bjöd på en guidad tur i deras stora SMW Autoblock monter där de tillsammans med Technomagnet visade upp nyheter och andra fascinerande produkter. TDM (Torque die and mold) Nollpunktssystem var en av nyheterna som hade stort fokus i montern. Gruppen fick även genomgång av ”IMG” skruvstycke med tre olika funktioner i en och samma produkt (fast, centrerande och duogrip).

 

Rotoclear
”Det var intressant att ser Rotoclears utbud av kameror och få höra hur de ständigt förbättrar och förenklar dem. På bilden här kan vi se den kamera vi på Ravema använder oss av när vi filmar demokörningar i maskiner till vår Youtube kanal. Med siktruta samt övertryck är kameran utvecklad för att användas inne i bearbetningssutrymmet och klarar av även de allra tuffaste förhållandena. Kameran har varit till stor användning för oss på Ravema då vi på så sätt kan visa upp en demokörning med önskade verktyg i en maskin utan att ett fysiskt möte krävs.” Lisa Sjöblom, säljare handverktyg och förnödenheter.

 

Mimatic
Sist men inte minst besökte vi vår leverantör Mimatics monter. Även denna fylld med intressanta verktyg bl.a. deras nya skär för pinnfräsning. Mimatic är en av de många leverantörer som kommer finnas på plats på Ravema Julexpo i december.

Längtar ni också efter att återigen få träffas i vårt teknikcenter och upptäcka spännande produkter tillsammans med oss? Då är ni varmt välkomna att besöka oss under Ravema JulExpo 2021. Mer information om mässan kommer inom kort.

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›