Akut hjälp

Nyheter

Ravema ser sig som en one-stop-shop

: 2018-04-26

Med en monter på vardera mässan Elmia 3D, Elmia Plåt och Elmia Verktygsmaskiner blir det några intensiva mässdagar för industriföretaget Ravema från Värnamo som därtill också närvarar på Elmia Automation.

– Det är så verkligheten ser ut hos Ravema. Kortfattat kan man säga att vi arbetar efter devisen ”Framtiden är redan här”, säger Tedh Andersson, marknad- och kommunikationsansvarig på Ravema.

Som ledande partner till nordisk industri kan Ravema erbjuda kompletta lösningar för automation, verktyg, produktionsutrustning och mätteknik. Lägg till detta en komplett service- och eftermarknad.

– Vi ser oss lite som en one-stop-shop där industrin hittar vad den söker på ett och samma ställe, säger Tedh Andersson.

På Elmia 3D är det samarbetet med Renishaw och BLB Industries som kommer att visas upp i form av det senaste inom storskaliga plast- och metallskrivare. Dessutom kommer man att demonstrera additiva hybridmaskinen från Mazak.

– Tre olika teknikområden kommer att finnas på plats som alla kommer att visa upp intressanta och spännande innovationer inom det additiva området, säger Tedh Andersson.

På Elmia Verktygsmaskiner är det fyra maskiner från Mazak, ihopkopplade med de senaste verktyg- och mätlösningarna, som kommer att demonstreras. På Elmia Plåt visas Mazaks laserskärmaskiner, det senaste inom fiber- och diodlaser men också bra lösningar för laserautomation.

– Både spännande och intressanta nyheter utlovas i alla våra montrar och dessutom visar vi vårt koncept Ravema Smart Automation. Utvecklingen inom verkstadsindustrin går verkligen jättefort vilket gör att vi också kommer att prata om Ravema 4.0, vår plattform för de digitala lösningarna, säger Tedh Andersson.

– Det är stor bredd på våra produkter, därav tre montrar. Men vi kör med samma design på samtliga, det visar på just bredd och kunskap.

*Källa: Svensk Verkstad

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›