Akut hjälp

Nyheter

Reducera maskinens stilleståndstider med snabb, precis och repeterbar förinställning utanför maskinrummet

: 2022-02-24

Många gånger är tiden den största kostnaden i en produktion. Arbetar ni med korta serier med många verktygsbyten? Då kan den effektiva spånproducerande tiden vara så låg som 60%. Resten av tiden ställer operatören in verktyg och mäter in i maskinen.

Genom att förinställa verktygen utanför maskinen kan ni enkelt öka produktionstiden i maskinen. I dagens komplexa maskiner är timkostnaderna höga. För varje timme som går åt till att ställa verktyg kostar maskinen lika mycket som de timmar då ni producerar för fullt. Genom att använda sig av förinställning för ni möjlighet att förkorta era ställtider och på så sätt kostnadseffektivisera era processer. 

Många tror felaktigt att en förinställning bara är till för större verksamheter, men så är inte fallet. Sanningen är att det ofta är det mindre företaget som har det största behovet. Mindre företag har många gånger kortare jobb och därför även fler verktygsbyten än det större företaget. En hög frekvens på verktygsbyten gör en förinställning mycket kostnadseffektiv.

För företag som har höga verktygskostnader kan användadet av förinställning reducera risken för onödigt verktygsslitage och ojämn gång i maskinen genom att upptäcka feljusterade och utstickande skär. Upptäcks detta redan i förinställningen och felet kan justeras så hjälper detta även till för att få bättre ytfinish på slutprodukten och kanske rent av förebygga en felaktig detalj. För en formtillverkare som arbetar med så diametrar i härdat stål kan en minskning av kastet i verktygen göra stor skillnad på slutresultatet.

Vi på Ravema levererar förinställningar från välkända Elbo Controlli. Elbo Controlli har erfarenhet sedan 1983 och har idag ett av marknadens bredaste sortiment när det kommer till förinställning.

Grundkonstruktionen på stommen i Elbo Controllis förinställningar består till 100% av naturlig granitsten i både basen och pelaren. Detta då det är det mest stabila och temperatur-o-känsligaste materialet på marknaden. På så sätt ökas repeternoggrannheten väsentligt och man har en förinställning som fritt kan placeras ute i produktionsmiljön, utan krav på ett kostsamt och tempererat mätrum.

Programvarans enkelhet är viktig för att operatörerna fullt ut ska kunna utnyttja förinställningens möjligheter. Elbo Controlli har som mål att göra operatörens liv så enkelt som möjligt och jobbar därför kontinuerligt med att förenkla och förbättra sina programvaror. Tillsammans med Elbo Controlli erbjuder vi dig som kund livstids- och kostnadsfria uppdateringar som laddas ner från en kundportal. 

Förinställning är en beprövad teknik som ger ökad produktivitet, ökad livslängd, minskade kassationer och större processäkerhet för både små och stora företag. När den 4:e generationen inom tillverkning - den digitala Industry 4.0 - fortsätter att utvecklas kommer förinställningar som möjliggör en automatiserad digitalisering av verktygsdata bara att ytterligare öka användningen.

Vi på Ravema har lång erfarenhet inom förinställning och vilken utrustning som passar ert företag bäst. Ta kontakt med någon av våra produktspecialister, så hjälper de er att definiera vad just ni behöver.

 

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›