Akut hjälp

Nyheter

Samarbete med Smålands Tekniska (FiGy)

: 2021-09-16

Ravema har sedan några år tillbaka ett samarbete med Finnvedens Gymnasium och Smålands Tekniska, något vi är mycket stolta över.

Under v.37 besökte elever från Smålands Tekniska (FiGy) Ravema. Eleverna fick en rundvisning i vårt Teknikcenter, känna både på maskiner och de verktygstillbehör som finns på Ravema. De fick också en inblick i hur en arbetsvecka kan se ut på olika avdelningar och i olika roller, något som många tyckte var både spännande och roligt.

Eleverna fick även möjlighet att prova på att programmera i Mazatrol. Det var många spännande idéer på vad man skulle kunna programmera. "Besöket och utbildningen på Ravema är ett nytt koncept och något som var mycket uppskattat hos eleverna" säger Jan-Erik Andersson, lärare på Smålands Tekniska.

Ravema bidrar till utbildningen på Smålands Tekniska (FiGy) med högteknologiska Mazak-maskiner som uppdateras kontinuerligt, verktyg och kompetens för att förbereda studenterna för framtiden. För närvarande finns en Quick Turn MSY250 och en CV5 500 till förfogande för studenterna. På Ravema fortsätter vi arbetet med att stötta Smålands Tekniska (FiGy) och ser fram emot nästa besök!

Senaste inläggen

Nyheter

GARANT Master Form Steel levererar gängor i toppklass

: 2021-10-27

Ny formgängtapp med unik polygongeometri ger hög process säkerhet och lång livslängd! München, 1 september 2021- GARANT Master-...

 

Läs mer ›

Nyheter

Välj rätt skyddshandske – för din och din personals säkerhet!

: 2021-10-15

Händerna är människans absolut viktigaste verktyg - det gäller även inom industriproduktion. Vår hy skyddar mot mycket, men inte mot allt....

 

Läs mer ›