Akut hjälp

Nyheter

Välj rätt skyddshandske – för din och din personals säkerhet!

: 2021-10-15

Händerna är människans absolut viktigaste verktyg - det gäller även inom industriproduktion. Vår hy skyddar mot mycket, men inte mot allt. Därför är valet av arbetshandskar av extra stor vikt. Dagens handskyddsteknik är modern och utvecklas ständigt för att leverera pricksäker passform, ergonomiska lösningar, tunna material, optimalt grepp och den perfekta tillämpningen för arbetsuppgiften. I detta inlägg går vi på Ravema igenom några av de saker som är viktiga att tänka på när ni utrustar er personal med skyddshandskar.

Kvalitet före kvantitet för en hållbar förbrukning
Att välja en handske av god kvalitet kan vara helt avgörande för hur länge handsken håller och hur säker användningen är. Tänk på att använda handskarna på rätt sätt för att minska slitage. Kvalitativa handskar kommer i det långa loppet vara det mest lönsamma för er produktion och framför allt för er personals säkerhet. Glöm inte att kassera de handskar som inte längre fyller full funktion för att minska risken för att olyckor inträffar.

Vad kännetecknar en säker handske?
Men vad är då en säker och kvalitativ handske? Först och främst ska en skyddshandske alltid vara märkt med följande information:
• Storlek.
• Tillverkare/representant inom EU.
• Modell/beteckning.
• Symboler för de skydds- egenskaper som handsken uppfyller.
• CE-märkning.
Vi rekommenderar att ni alltid använder er av en pålitlig leverantör när ni köper handskar för att garantera högt skydd, god kvalitet och hållbara material.

Skyddskategorin är A och O
Läder, skinn, gummi eller syntet? Vi förstår att det kan vara svårt att navigera sig fram i en djungel av materialval. Det gäller att läsa på noga eller låta en expert inom området hjälpa er att välja rätt handske för just ert ändamål.

Här nedan listar vi några typer av riskområden som kräver olika handskar:

Mekaniska effekter: Skäreffekter, riveffekter, nötning- eller skaveffekter
Elektriska risker: Strömförande ledare
Vibrationsrisker: Vibrerande verktyg
Temperaturrisker: Värme, kyla, gnistor eller stänk från flytande metall
Kemiska risker: Lösningsmedel, syror, alkalier och oljor
Andra faktorer: Kontinuerlig användning (svettning), smidighet och mjukhet

Som handen i handsken
Passformen är inte bara viktig för användarens komfort utan även för att minska risken för att olyckor inträffar. En för stor handske kan fastna i en maskin eller försvåra hanteringen av små ting. Vi rekommenderar att ni alltid gör en personlig utprovning av handsken för att säkerställa att de sitter som de ska.

Peter, säljare på Ravema tipsar om det viktigaste att tänka på vid val av skyddshandskar.
- Det är viktigt att börja med att fundera över handskarnas syfte och ställa sig frågorna: Vad ska handskarna skydda mot och hur länge ska de skydda? Efter det så är det viktigt att gå in mer på detalj och analysera behovet för just er verksamhet. Är det till exempel viktigt att kunna greppa bra, behöver ni touch funktion eller utsätts handsken för några kemikalier? När ni har besvarat dessa frågor är det bara att börja testa sig fram efter rätt passform.

Vill du veta mer om våra produkter eller ha professionell hjälp från någon av våra experter inom förnödenheter? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›