Akut hjälp

Våra utbildningar

Ju bättre kunskap våra kunders och dina medarbetare har, desto större möjlighet får ni att kunna utnyttja er investering, maskiner och utrustning till 100%.

Ravema satsar därför stort på att kunna erbjuda våra kunder bra och relevant utbildning. Utbildningarna hålls i vårt Teknikcenter i Värnamo eller på plats ute hos kund. Våra utbildare är ledande i branschen på kunskap samt pedagogik för att hjälpa er att bli ännu lite effektivare och öka er produktivitet.

Hos oss pågår schemalagd utbildning i maskinteknikens framkant, praktiskt taget året om! I vår utbildningsbroschyr här nedanför finner ni årets schemalagda utbildningar samt inom vilka områden vi kan hjälpa er.
 

Företagsanpassad utbildning

Har ni kanske komplexa bearbetningar av era detaljer? Då kan vi sätta ihop en företagsanpassad utbildningar som mer i detalj hjälper er med just de utmaningar som ni ställs inför i bearbetningsprocessen. Vi skräddarsyr upplägget för att ni så bra som möjligt ska kunna utnyttja er lösning.

Våra utbildningar

Här hittar du alla utbildningar. Filtrera efter kategori om du vill se en speciell typ av kurs.

MASKIN/AUTOMATION

Programmeringsutbildning i Mazatrol för Integrex

Detta är en grundläggande utbildning för Integrexmaskiner där vi går igenom styrsystemets menyer och även hur man beskriver verktygen i maskinen. Under kursen kommer deltagarna att få testa på de olika funktionerna i Mazatrols dialogsystem med hjälp av övningsuppgifter. Dessa övningsuppgifter programmeras i våra simulatorer där en liknande maskin som finns hos er ligger upplagd.


Nästa tillfälle: Ej tillgängligt

Kurslängd: 8 dagar

SERVICE/SUPPORT

Företagsanpassad utbildning i Operatörsunderhåll

Med ett väl utfört operatörsunderhåll kan upp till 75% av alla fler och avvikelser upptäckas och undvikas redan i ett tidigt skede. Utbildningen riktar sig mot det dagliga underhållet som bör hanteras av operatören för optimalt nyttjande av maskinen, allt enligt maskintillverkarens rekommendationer.


Nästa tillfälle: Ej tillgängligt

Kurslängd: 2 dagar

MASKIN/AUTOMATION

Programmeringsutbildning i Mazatrol för Fleroperationsmaskin

Detta är en grundläggande utbildning för fleroperationsmaskiner där vi går igenom styrsystemets menyer och även hur man beskriver verktygen i maskinen. Under kursen kommer deltagarna att få testa på de olika funktionerna i Mazatrols dialogsystem med hjälp av övningsuppgifter. Dessa övningsuppgifter programmeras i våra simulatorer där en liknande maskin som finns hos er ligger upplagd.


Nästa tillfälle: Ej tillgängligt

Kurslängd: 5 dagar

MASKIN/AUTOMATION

Programmeringsutbildning i Mazatrol för CNC-styrd svarv

Detta är en grundläggande utbildning för CNC-styrda svarvar där vi går igenom styrsystemets menyer och även hur man beskriver verktygen i maskinen. Under kursen kommer deltagarna att få testa på de olika funktionerna i Mazatrols dialogsystem med hjälp av övningsuppgifter. Dessa övningsuppgifter programmeras i våra simulatorer där en liknande maskin som finns hos er ligger upplagd.


Nästa tillfälle: Ej tillgängligt

Kurslängd: 5 dagar

VERKTYG/MÄT

Utbildning i Form- & Lägestoleranser

I den här utbildningen går vi igenom grunderna i form och lägetoleranser och hur koordinat- och referenssystem är uppbyggda. Vi går även igenom ISO-toleranser och passningar, olika toleransområden och deras begränsningar, måttjämkning och utfallsvärdering i SPS. Efter avslutad utbildning kommer du hantera dagens kravsättning inom form- och lägestoleranser.


Nästa tillfälle: 2020-09-15

Kurslängd: 2 dagar

Kontakta mig för mer info

Andreas Gustafsson

Utbildningsansvarig

 

Tel: 0370-488 26

E-post: angu@ravema.se

Jörgen Öfverberg

Utbildare

 

Tel: 0370-489 34

E-post: joof@ravema.se

Stefan Wiberg

Produktspecialist Mätteknik

 

Tel: 0370-489 15

E-post: stwi@ravema.se

Emil Sjöstrand

Service Manager Mazak

 

Tel: 0370-489 20

E-post: support@ravema.se

Nyheter från Ravema