Akut hjälp

Nyheter

Wenzel presenterar en helt ny koordinatmätmaskin

: 2018-06-20

WENZEL SF 87 Shop Floor CMM

Med nya SF 87 Shop Floor CMM expanderar Wenzel sin produktportfölj med ett instegssystem avsedd för produktionsmiljön. Den helt nya SF 87 har alla de funktioner som krävs för mätning direkt i produktionen samtidigt som den säkerställer en hög mätvolym jämfört med sin storlek.

Mätvolymen om 800 x 700 x 700 [mm] följer den mer eller mindre vanliga produktionsstorleken i bearbetningsmaskiner samtidigt som pris/prestanda relationen är fantastisk. Hög hastighet och snabba accelerationer säkerställer hög produktivitet hos maskinen. Den nya SF 87 CMM är mycket flexibel i sitt användningsområde och kan enkelt förflyttas med hjälp av en palltruck.

Den intelligenta maskinen har designats med ergonomi och användarvänlighet i tanken, något som återspeglas i många av maskinens detaljer, såsom justerbar arbetshöjd, kompakt integration av dator/kontrollsystem samt designen av maskinens yttre hölje. Maskinens uppbyggnad är mycket temperaturtålig och har skalor och guider som är skyddade mot smuts, vilket gör den optimalt utrustad för produktionsmiljöer. SF 87  är utrustad med en aktiv temperaturkompensering som tillsammans med aktiv dämpning passar för mer krävande industriförhållanden.

SF 87 tillsammans med det motoriserade huvudet PH10 kan mätning utföras av de mest komplicerade detaljerna, både taktilt scannande och optiskt. Maskinen kommer som standard förberedd för integration tillsammans med automationslösningar med Wenzel's Automation Interface (WAI). Maskinens uppbyggnad, med åtkomst från tre håll, är optimal för robothantering och kan på ett enkelt sätt kundanpassas för olika ändamål.

Wenzel's WM | SYS Analyzer bidrar också med en intelligent maskinövervakningslösning, vilket ger full kontroll maskinens kommande servicebehov genom flertalet olika felsökningsanalyser.

 

Wenzel Group är en ledande tillverkare inom innovativ metrologi. Deras omfattande produktportfölj innehåller unika lösningar för 3D Metrologi, Kuggmätning, CT-scanning (Comuter Tomografy), Optiskt Höghastighetsscanning samt Designstudios. Med fler än 10.000 maskiner runt om i världen finns Wenzel's tekniklösningar implementerade i många olika branscher, såsom; Fordonsindustrin, Flygindustrin, El- och Medicinteknisk industri.

Senaste inläggen

Nyheter

Ravema Open 2022

: 2022-06-15

Nu är det äntligen dags igen! Den 25é augusti går startskottet för vår årliga golftävling - Ravema Open!  Vi ser fram emot...

 

Läs mer ›

Nyheter

Planerat underhåll av vårt affärssystem (13/5)

: 2022-05-09

Nu på fredag (13/5) kommer vi att uppdatera vårt affärssystem. Detta innebär att Hoffmanns e-shop inte kommer att fungera under helgen. Vi...

 

Läs mer ›